Jön az allergiaszezon! Mit tegyek?

Felébredt a természet és vele együtt az allergiaszezon is elkezdődik. Jó hír, hogy melegszik az idő, lassan itt a nyári szezon, rossz hír – főleg az allergiásoknak -, hogy az allergia sokaknál gátat szab bizonyos szabadtéri tevékenységekben.

 

A pollenallergia az egyik leggyakoribb allergiás megbetegedés, jelenleg a lakosság 10-20%-át érinti. Az előrejelzések szerint Magyarországon a lakosság fele pollenallergiás lesz, ha ilyen ütemben halad a népesség körében ez a növekedésszám.

 

A pollenallergiát a fák, füvek, virágos növények szabad szemmel nem látható virágszemcséi okozzák. Tünetei lehetnek a tüsszögés, köhögés, orrfolyás, orrdugulás.

 

Hogyan védekezzünk?

 

Nehéz ellene védekezni, legtöbben gyógyszerekkel próbálják enyhíteni a tüneteket. A ma kapható gyógyszerek, mint az antihisztaminok, vagy a szteroid alapú gyógyszerek, csak a tüneteket kezelik, megszüntetni nem fogják az allergiát. A sok lehetséges mellékhatásokról nem is beszélve.

 

Egyre elterjedtebb a fényterápiás kezelés, mely kihasználja az UV sugárzás immunszupresszív hatásait, vagyis csökkenti az immunrendszer aktivitását. A klinikai kidolgozásának köszönhetően a terápia csökkenti az allergiás reakciókat.

 

Felkészíteni az immunrendszert a pollenszezonra. Az immunterápia segítségével fel tudjuk készíteni a szervezetünket, hogy csak a legenyhébb reakciókat produkálja. Ez abból áll, hogy sorozatos injekciók segítségével a szervezetbe juttatnak allergén kivonatokat, melyek segítségével felkészítjük és erősítjük a szervezetünket.

 

A belső védekezés az első lépés, hogy egy jobb, tünetmentes allergiaszezont vészeljünk át, mi allergiások. De nemcsak belső otthonunkat kell felkészíteni, ápolni, hanem külső lakhelyünket is. Virágzáskor a parlagfű közel 8 000 000 000 virágporszemet képes termelni és azt szétszórni a szélrózsa minden irányába.

 

Otthonunkba is jut belőle, mely megtelepszik a bútorokon, textíliákon. A folyamatos mosás és törölgetés is segít, de mi van a házi porral együtt keringő pollennel? Hogyan lehet megszüntetni?

 

A pollent is, mint a vírusokat, baktériumokat hatástalanítani tudjuk az ózonos légfertőtlenítéssel. Segítségével egy friss, pollenmentes otthont tudunk teremteni, ahova szívesen térünk be, ahova nem követnek bennünket a tünetek. Egy erősebb virágzási időszakban ez megkönnyebbülést jelenthet az allergiásoknak.

 

Ózon Kecskemét
+36 20 463 9213