Miért fontos az autó klímáját rendszeresen tisztítani?

Az autó klímájának szellőzőrendszerében különböző baktériumok, vírusok, pollenek telepednek meg, melyek a klíma indításával bejutnak az utastérbe. A rossz levegő hamar tüneteket is okozhat. Az allergiás rohamok nehézlégzést okozhatnak. Súlyos tünetek esetén a légcső teljesen el is záródhat, ilyenkor azonnal kórházba kell juttatni a beteget.

 

Hogyan tartsuk tisztán a klímát?

Az autó klímáját ősztől tavaszig általában nem használjuk. Ez idő alatt a baktériumok, vírusok, pollenek szépen megtelepednek a klíma berendezésében. Az első klímás napon ezek bekerülnek az utastérbe. Ezért javasoljuk, hogy már tavasszal fertőtlenítesse autója klíma berendezését.

 

7 érv, hogy miért válassza az ózonos tisztítást?

– Vegyszermentes
– A klíma mellett az utasteret is fertőtlenítjük
– Elpusztulnak a baktériumok, vírusok, pollenek, az autó csíramentes lesz
– Nem bontjuk meg az autót
– Az eljárás során nem kerül folyadék a szellőzőrendszerben, így védve van az elektronika is
– Megszüntetjük az autó és a klíma kellemetlen szagát
– Az eljárás gyors, kb. 30 perc hosszú

 

Kiknek ajánljuk az eljárást?

– Allergiásoknak
– Kisgyerekeseknek
– Folyamatosan klímázóknak
– Hosszú idő után újra klímázóknak
– Hosszabb út előtt állónak

 

Hívja bizalommal az Ózon Kecskemét csapatát!

 

Ózon Kecskemét
+36 20 463 9213

 

Gyakran ismételt kérdések – ózonos fertőtlenítés a lakásban

Mire jó az ózon?

Az ózonos fertőtlenítés a vírusok, baktériumok, penészgomba, pollenek ellen hatásos. Az ezek által okozott kellemetlen szagokat is megszünteti. Így teljes csíramentes lesz a lakás, iroda, autó.

 

Az ózon árt a festményeknek, bútoroknak?

Az ózonos fertőtlenítés lényege, hogy a felületeket és a levegőt fertőtlenítse, tisztítsa. A kezelés során semmilyen káros anyag nem jut a felületekre, melyek kárt okoznának a festmények vagy a bútorok felületén.

 

A fertőtlenítés során el kell pakolnom a gyerekruhákat, játékokat?

Az ózonos fertőtlenítés során a felületekre nem hullik káros anyag, melyen megtapadnának a ruhákon, játékokon, így azokat nem szükséges elrakni a kezelés alatt.

Mit kell tennem mielőtt jönnének ózonozni?

Az ózonozni kívánt helyiségekben a kezelés alatt nem tartózkodhat se állat, se növény, se ember. Így mielőtt érkeznénk, a helyiségekből ki kell vinni, egy olyan helyre, ahol nem éri őket az ózon.

 

Mi a teendő, ha penészmentesítés a cél?

Először is szeretném felhívni a figyelmét, hogy a penész a rossz szellőzés, a magas páratartalom vagy a vizes fal miatt is előjöhet. Ezeket, ha tudja, előzze meg, szüntesse meg. Ha nincs erre lehetősége, de mégsem szeretne a penészes falak között élni, arra kérjük, hogy mielőtt megkezdenénk az ózonos fertőtlenítést, ahol tudja, hogy van penész, törölje le egy vizes kendővel. Ha szeretné, használjon hipos vizet, de nem szükséges.

 

Az ózon mérgező?

Igen, az ózon mérgező, de ahogy az ilyen esetekben, itt is a fertőtlenítés ideje alatt a helyiségekben tilos tartózkodni. A fertőtlenítők többsége mérgező az emberi, állati szervezetre. Előnye azonban, hogy a fertőtlenítés során a felületekre nem hullik rá a fertőtlenítő anyag, nem okoz kárt ételben, italban, bútorban, festményben. A gyermek a játékkal nem nyeli le a fertőtlenítő anyagot.

 

Az ózon halálos?

Az ózon mint olyan nagy mennyiségben halálos, az a mennyiség, melyet egy-egy lakás, üzlethelyiség fertőtlenítése során használunk emberre nem a halálos mennyiség, de veszélyes. Azonban sokkal veszélyesebb, ha fertőtlenítőt innánk (ne tegyük!!).

 

Ózon Kecskemét
+36 20 463 9213

 

Esettanulmány – Dohos matracok szagtalanítása ózonnal

Egy kedves kecskeméti pár kereste fel az Ózon Kecskemét csapatát, hogy lakóautójuk és ezáltal az ott tárolt matracok, párnák is a tél folyamán szúrós, dohos szagúak lettek.

 

A matracokat és a párnákat szerették volna első ízben szagtalanítani, hiszen mégis csak azokon fekszenek. Több hétig szellőztették az erkélyen, néha még az eső is besegített, de semmi eredménye nem lett. Ekkor kezdtek keresni egy olyan megoldást, mely segít a szag eltüntetésében.

 

Az ózon, mint tudjuk nemcsak fertőtlenít, hanem megszünteti a kellemetlen szagokat is, például a dohányzás utáni kellemetlen szagokat, vagy a sokáig bezárt, nem szellőztetett helyiségek dohos szagát is.

 

Így tettek egy próbát az ózon technológiával és hívták az Ózon Kecskemét csapatát. A probléma és az időpont megbeszélése után úgy döntöttünk, hogy egy teljes programot indítunk a matracokra és a párnákra, melyek egy kisebb helyiségben voltak felállítva, segítve a teljes átszellőzöttséget.

 

Az ózonos kezelést egy alapos szellőztetés követett. A kecskeméti pár néhány nap múlva örömmel hívta vissza az Ózon Kecskemét csapatát, hogy sikerült megszüntetni a dohos szagot a matracokban és a párnákban, most már újra használhatóak.

 

Köszönjük, hogy minket választottak, szeretjük a kihívásokat!

 

Ha önnek is hasonló problémája van, ne küzdjön vele, hívja az Ózon Kecskemét csapatát!

 

Ózon Kecskemét
+36 20 463 9213