Gyakran ismételt kérdések – ózonos fertőtlenítés a lakásban

Mire jó az ózon?

Az ózonos fertőtlenítés a vírusok, baktériumok, penészgomba, pollenek ellen hatásos. Az ezek által okozott kellemetlen szagokat is megszünteti. Így teljes csíramentes lesz a lakás, iroda, autó.

 

Az ózon árt a festményeknek, bútoroknak?

Az ózonos fertőtlenítés lényege, hogy a felületeket és a levegőt fertőtlenítse, tisztítsa. A kezelés során semmilyen káros anyag nem jut a felületekre, melyek kárt okoznának a festmények vagy a bútorok felületén.

 

A fertőtlenítés során el kell pakolnom a gyerekruhákat, játékokat?

Az ózonos fertőtlenítés során a felületekre nem hullik káros anyag, melyen megtapadnának a ruhákon, játékokon, így azokat nem szükséges elrakni a kezelés alatt.

Mit kell tennem mielőtt jönnének ózonozni?

Az ózonozni kívánt helyiségekben a kezelés alatt nem tartózkodhat se állat, se növény, se ember. Így mielőtt érkeznénk, a helyiségekből ki kell vinni, egy olyan helyre, ahol nem éri őket az ózon.

 

Mi a teendő, ha penészmentesítés a cél?

Először is szeretném felhívni a figyelmét, hogy a penész a rossz szellőzés, a magas páratartalom vagy a vizes fal miatt is előjöhet. Ezeket, ha tudja, előzze meg, szüntesse meg. Ha nincs erre lehetősége, de mégsem szeretne a penészes falak között élni, arra kérjük, hogy mielőtt megkezdenénk az ózonos fertőtlenítést, ahol tudja, hogy van penész, törölje le egy vizes kendővel. Ha szeretné, használjon hipos vizet, de nem szükséges.

 

Az ózon mérgező?

Igen, az ózon mérgező, de ahogy az ilyen esetekben, itt is a fertőtlenítés ideje alatt a helyiségekben tilos tartózkodni. A fertőtlenítők többsége mérgező az emberi, állati szervezetre. Előnye azonban, hogy a fertőtlenítés során a felületekre nem hullik rá a fertőtlenítő anyag, nem okoz kárt ételben, italban, bútorban, festményben. A gyermek a játékkal nem nyeli le a fertőtlenítő anyagot.

 

Az ózon halálos?

Az ózon mint olyan nagy mennyiségben halálos, az a mennyiség, melyet egy-egy lakás, üzlethelyiség fertőtlenítése során használunk emberre nem a halálos mennyiség, de veszélyes. Azonban sokkal veszélyesebb, ha fertőtlenítőt innánk (ne tegyük!!).

 

Ózon Kecskemét
+36 20 463 9213