A láthatatlan ellenségek

Sokan kétkedve fogadják, hogy a láthatatlan ellenségeinket, úgy mint a vírusoktól, baktériumoktól, pollenektől, hogyan, milyen módszerekkel tudunk megszabadulni.

 

Tiszta udvar, rendes ház. Tartja a mondás, mely általában igaz is. Csak, hogy attól még nem lesz teljesen tiszta se az udvar, se a ház, ha felsöprünk (csak az egyszerűség kedvéért ?).

 

Igazán csak akkor TISZTA egy ház, lakás, ha a benne élő mikroorganizmusoktól is meg tudunk szabadulni.

 

Töröljük le a felületeket: a rendszeres fertőtlenítés, portörlés sok olyan mikroorganizmustól szabadít meg bennünket, ami egészségünkre káros lehet. A rendszeres vegyszerezés azonban a visszájára is fordíthatja a dolgokat. Saját egészségünk károsodhat a vegyszeres gőz belélegzésével, vagy a kezünkön a bőrfelület meg is sérülhet. De még akár a bútorok felületét is károsíthatja a vegyszeres takarítás. Sok BIO takarítószert, módszert találtak már fel a nagyvállalatok, melyek Földünket is védik, nem károsítjuk környezetünket.

 

Nagyobb textíliák rendszeres szellőztetése: a napnak, mint tudjuk, fertőtlenítő ereje van. Milyen jó érzés, amikor az egy teljes napot kint töltött ágyneműbe fekszünk. Az a friss illat nem ér fel semmivel. A nagyobb textíliák gyors és rendszeres fertőtlenítését így is meg tudjuk oldani. Ha vége a szezonnak, mehetnek a mosodába, hogy a bennük felgyülemlett pórtól, emberi hámrétegtől is megszabaduljunk.

 

Otthonunk szellőztetése: egy korábbi cikkünkben már írtunk a rendszeres szellőztetés hatékonyságáról, mely segítségünkre van a penész elleni védekezésben is. Most azonban azt is megemlítenénk, hogy egy jól kiszellőzött, friss levegőjű lakás nagyon nagy segítség egészségünk védelmében is. No nem éppen az allergiaszezonban az allergiásoknak, hiszen azzal csak nagyobb károkat okozunk nekik. Ilyenkor érdemes magát a légteret is fertőtleníteni, mert a pollen a házi porral keveredik a levegőben. Erre érdemes az ózonos légtisztítást használni, mely nagy hatékonysággal fertőtleníti a levegőt, nemcsak a pollenek ellen használható, hanem a vírusok, baktériumok és a penészgomba ellen is.

 

 

Kedves olvasó! Te hogy, milyen módszerrel fertőtleníted saját otthonodat? Írd meg kommentben!

 

Ózon Kecskemét
+36 20 463 9213